ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ

Ηράκλειο, Κρήτης

Ο Σκακιστικός Όμιλος Λέων Κάντια ιδρύθηκε το 2010 και έκτοτε είναι επίσημο μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, έλαβε την ειδική αναγνώριση του Υπουργείου Αθλητισμού και αποτελεί μέρος του επίσημου αρχείου σωματείων του Υπουργείου Σωματείων που αποτελεί προϋπόθεση για κάθε νόμιμη αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη συνεργασία με άλλους συλλόγους, τοπικές αρχές και ΜΜΕ.

Το παιδί που μαθαίνει σκάκι μαθαίνει στην πειθαρχία. Βελτιώνει αντίληψη, ικανότητα μάθησης, επίλυσης προβλημάτων, σχεδιασμού και πρόβλεψης.

Κύριος στόχος του συλλόγου

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, ο κύριος στόχος του συλλόγου είναι:

– Διοργάνωση τοπικών, εθνικών και διεθνών σκακιστικών διοργανώσεων

– Προώθηση του σκακιού σε νεαρές κυρίως ηλικίες μέσω προπονήσεων, σεμιναρίων και εκθεσιακών εκδηλώσεων.

Οι κύριες δραστηριότητες του Συλλόγου μας

Οι κύριες δραστηριότητες των συλλόγων μέχρι στιγμής είναι:

Στον τομέα της διοργάνωσης εκδηλώσεων και διαγωνισμών:

– 30 Ανοιχτά Διεθνή Τουρνουά με το σήμα «Ηράκλειο Σκακιστικό Τουρνουά» με συμμετοχή αθλητών από περισσότερες από 50 χώρες.

– 8 Ετήσια Σχολικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα για παιδιά 5-17 ετών με μέσο όρο 400 συμμετεχόντων ετησίως.

– Πλήθος εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου για την προώθηση του σκακιού στην τοπική κοινωνία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

– Συνδιοργανωτής σε κολοσσιαίες διοργανώσεις FIDE που πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ηλικιωμένων – 2017, Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συλλόγων – 2017, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Blitz & Rapid, 2017).

Στον τομέα της εκπαίδευσης:

Στον τομέα της εκπαίδευσης ο Σκακιστικός Όμιλος Λέων Κάντια ,δημιούργησε την «Ηράκλειο Σκακιστική Ακαδημία» και έχει εκπαιδεύσει την τελευταία δεκαετία περισσότερα από 1.500 παιδιά μέσα στα σχολεία (το απόγευμα όχι κατά την κανονική τους δραστηριότητα). Πέρα από τις συνηθισμένες προπονήσεις ,έχουμε διοργανώσει 2 καλοκαιρινές σκακιστικές κατασκηνώσεις, συνδυάζοντας το σκάκι με τις διακοπές με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η αποστολή μας να προωθήσουμε μαζικά το σκάκι, κυρίως σε νεαρές ηλικίες, αναπτύχθηκε εξίσου σε φύλα και κοινωνικά υπόβαθρα, προκειμένου η νέα γενιά να αξιοποιήσει στο έπακρο τα οφέλη που παρέχει το σκάκι.

Οι 2 βασικές αξίες που προωθούμε στα παιδιά είναι:

Σεβαστείτε τον αντίπαλό σας

Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Το όραμά μας

Η εστίασή μας είναι πώς να εμπνεύσουμε τα παιδιά και να τα κάνουμε να αγαπήσουν το παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε μια κοινότητα σκακιού. Πιστεύουμε στο κίνητρο της ομάδας ως απάντηση στον ατομικισμό που υπάρχει παντού γύρω μας. Για το λόγο αυτό όλα τα εργαλεία κινήτρων μας κατευθύνονται σε ομαδικές δραστηριότητες και όλα τα βραβεία που επιτυγχάνονται κατά τη διάρκεια των προπονήσεων είναι αυτού του πνεύματος.

Social Media

Επικοινωνούμε κυρίως μέσω των 3 σελίδων μας στο Facebook και προωθούμε τις δραστηριότητές μας είτε με μαζικά email είτε με sms.
Οι σελίδες.
Η ακαδημία μας:
Heraklion Chess Academy: https://www.facebook.com/HeraklionChessAcademy
Ο σκακιστικός Όμιλος Λέων Κάντια:
https://www.facebook.com/heraklionchess
Cretan Chess Tour:
https://www.facebook.com/heraklionchesstournaments

“Even a poor plan is better than no plan at all.”

                                                           – Mikhail Chigorin