ΠανεπιστημιΑδΕΣ σκακιοΥ

150 150 admin

Πανεπιστημιάδες Σκακιού σε ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. και Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου

2 σημαντικές διοργανώσεις για το πανεπιστημιακό σκάκι θα πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου το απόγευμα στο κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης» του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 11.00-15.00 Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης διεξήχθησαν οι προκριματικές φάσεις της ΠανεπιστημιάδαςΣκακιού Κρήτης με τη συμμετοχή συνολικά 51 φοιτητών των δύο πανεπιστημίων. Οι αγώνες και στους δύο ομίλους ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικοί και πρόσφεραν μια ακόμα ώθηση για την ανάπτυξη του σκακιού στα Πανεπιστήμια της Κρήτης.

Στο όμιλο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου την πρώτη θέση κατέλαβε ο Στέλιος Μαρκαντώνης με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε με τους ίδιους βαθμούς αλλά υστερώντας στα κριτήρια ισοβαθμίας ο Νίκος Κακάλης. Στη τρίτη θέση που δίνει και την πρόκριση για τη τελική φάση της Πανεπιστημιάδας Κρήτης ισοβάθμησαν 4 σκακιστές και το εισιτήριο για τη τελική φάση μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας κατέκτησε ο Νίκολα Μίσιτς. Στη 3η θέση ισοβάθμησαν επίσης οι Βίκτορ Ρίστιτς, Αργυρώ Παπαδημητρίου και Οδυσσέας Γεωργιάδης.

Στο όμιλο του Πανεπιστημίου Κρήτης πρώτος αναδείχθηκε ο Ιωακείμ Πρωτοσύγκελλος Ιωακείμ με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο ΑρτούρΜπαϊραμιάν με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες και τη 3η θέση κατέκτησε ο Μιχαήλ Γεωργακάκης.

Τη τελετή έναρξης στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης και οι αντιπρυτάνεις κ.κ. Βιδάκης και Μαυροματάκης. Και οι 3 στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυναν στους φοιτητές εστίασαν στη σημασία τα πανεπιστήμια να είναι ανοιχτοί χώροι για αθλητικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.

Είναι η πρώτη φορά που συντονισμένα διοργανώνεται στο νησί ΠανεπιστημιάδαΣκακιού, με προκριματική και τελική φάση. Διοργανωτές είναι η NoveltyΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ο Σκακιστικός Όμιλος Λέων Κάντια, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του νησιού με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Το σκάκι συνεχίζει να ριζώνει όλο και περισσότερο σε όλη την κοινωνία της Κρήτης και σε αυτή τη διαδικασία συνέβαλε σημαντικά και το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης που υλοποίησε ηNoveltyKOIN.Σ.ΕΠ. «Δράσεις Διάδοσης και Επιμόρφωσης για το Σκάκι» με 23 σχετικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Μάιος – Ιούνιος 2023. Σε συνέχεια αυτής της πορείας νέα τμήματα για δωρεάν μαθήματα προς τους φοιτητές έχουν δημιουργηθεί τόσο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Μάλιστα τη Τρίτη 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του σκακιστικού clubτου Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με συμμετοχή πλήθος φοιτητών στην νέα αίθουσα που παραχωρήθηκε από το Πανεπιστήμιο αποκλειστικά για το σκακιστικό σύλλογο.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος υπήρξαν σημαντικές δράσεις μέσα στα 3 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του νησιού που έδωσαν ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη του σκακιού με αποτέλεσμα την δημιουργία του θεσμού της Πανεπιστημιάδαςσκακιού η οποία εξελίσσεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη προκριματική φάση ανά Πανεπιστήμιο ενώ η τελική φάση θα διοργανωθεί την Άνοιξη με τους 10 προκριθέντες,3 από κάθε Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες για την Πανεπιστημιάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αποτελέσματα και πληροφορίες για τη διοργάνωση στο http://noveltykoinsep.gr/

Φωτογραφίες από την προκριματική φάση Πανεπιστημίαδας Σκακιού, όμιλος ΕΛΜΕΠΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.